Horner niet onder de indruk van protest Mercedes: 'Voelde een beetje wanhopig' Max Verstappen
Max Verstappen

Horner niet onder de indruk van protest Mercedes: 'Voelde een beetje wanhopig'

Horner niet onder de indruk van protest Mercedes: 'Voelde een beetje wanhopig'

Christian Horner heeft voor het eerst gereageerd na de besluiten van de FIA, die in het voordeel van Max Verstappen uitpakten. De teambaas van Red Bull Racing stelt tegenover Motorsport.com dat de protesten van Mercedes wanhoopsdaden waren om de wereldtitel van de Nederlander af te pakken.

'Het voelde natuurlijk een beetje wanhopig', vertelt de Engelsman over de protesten van Mercedes. 'Wij wilden niet dat dit allemaal zou eindigen bij de stewards.' Horner vervolgt complimenteus: 'Mercedes is een geweldige tegenstander geweest dit seizoen en Lewis een fenomenale coureur. Dit jaar heeft zo zijn momenten gehad, het was intens en lastig, maar we zijn dolgelukkig met de uitkomst. We zijn trots op Max, hij was fenomenaal dit jaar.'

Horner vertelt verder dat hij tevreden is met het besluit van de wedstrijdleiding om de Grand Prix van Abu Dhabi niet achter de safety car te laten eindigen: 'We wilden niet dat het zou eindigen bij de stewards. Daar was veel discussie over voor de race, maar alles pakte natuurlijk heel anders uit. Wij racen niet met advocaten. Het is zonde dat het daar moest eindigen, maar de stewards hebben juist gehandeld.'

Horner tevreden met handelen Masi

Michael Masi mag dan ook rekenen op de complimenten van de teambaas van Red Bull: 'We bespraken voor de race nog dat we Verstappen en Hamilton hun gang moesten laten gaan. Weet je, Niki Lauda was de man die daar hard voor vocht. We hebben het ook altijd gehad over het niet eindigen achter een safety car tijdens een race. In lastige omstandigheden maakte de wedstrijdleider de juiste keuzes en wij hadden het strategisch gezien bij het juiste eind', besluit Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws