Hoe laat begint de sprintrace voor de F1 Grand Prix van Brazilië 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de sprintrace voor de F1 Grand Prix van Brazilië 2022?

Hoe laat begint de sprintrace voor de F1 Grand Prix van Brazilië 2022?

Na een zinderende kwalificatie op vrijdagavond is het een dag later tijd voor de sprintrace voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Brazilië 2022. Kevin Magnussen wist verrassend poleposition te pakken. Kan hij ook verrassend winnen? Hoe laat de Haas-coureur vanaf pole begint, lees je hier.

De sprintrace begint zaterdagavond Nederlandse tijd om 20:30u. Dat is een halfuurtje later dan de kwalificatie de dag ervoor. Uiterlijk om 21:30u weten we wie de zaterdagrace heeft gewonnen. Voor de sprint vindt nog de tweede en laatste vrije training plaats. Die begint om 16:30u, net als de eerste vrije training. De hoofdrace begint zondag om 19:00u.

Kan Magnussen Verstappen achter zich houden tijdens sprintrace?

Het werd al benoemd: Magnussen start de sprintrace vanaf poleposition. De Deen wist op precies het juiste moment de snelste tijd neer te zetten tijdens het derde deel van de kwalificatie. Daarna verslechterden de omstandigheden zo erg, dat niemand achter de Haas-coureur zijn tijd nog kon verbeteren. Daarnaast zorgde George Russell voor een code rood toen de meesten voor hun tweede poging gingen.

Zodoende start Magnussen als eerste en Max Verstappen als tweede. De coureur van Red Bull Racing kan wel een zware kluif hebben aan de 30-jarige voor hem. In de speed traps lijkt zijn auto namelijk de snelste te zijn. Desondanks is en blijft de RB18 de betere auto dan de VF-22. Russell start ondanks zijn fout als derde en kan profiteren van het feit dat de twee Ferrari's achter hem starten.

Max Verstappen (P2), Kevin Magnussen (P1) en George Russell (P3) na de kwalificatie voor de sprintrace van de F1 Grand Prix van Brazilië 2022.
Max Verstappen (P2), Kevin Magnussen (P1) en George Russell (P3) na de kwalificatie voor de sprintrace van de F1 Grand Prix van Brazilië 2022.

Sprintrace GP Brazilië live kijken?

Kan Magnussen de sprintrace op Interlagos winnen vanaf poleposition? De sprintrace voor de Grand Prix van Brazilië wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Brazilië

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Poll

Wie wint de sprintrace voor de F1 Grand Prix van Brazilië 2022?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws