Live F1 14.00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi Formule 1
Formule 1

Live F1 14.00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi

Live F1 14.00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi

De kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi staat op de planning. In de allerlaatste zaterdagsessie van 2021 zullen de teams nog eenmaal strijden om poleposition. Omdat allebei de titels nog voor het oprapen liggen, is het van belang dat de teams gefocust blijven en alles halen uit de laatste keer waarop de heren potentieel poleposition kunnen veroveren. Middels dit liveblog van F1Maximaal.nl blijf je continu op de hoogte van wat er in Abu Dhabi gebeurt.

De eerste twee vrije trainingen schetsten een onduidelijk beeld over de verhouding tussen Red Bull Racing en Mercedes. In de eerste vrije training was het Max Verstappen die over één ronde het snelst was, in de tweede vrije training was het Lewis Hamilton die er met de snelste rondetijd vandoor ging. Zo vormde de vrijdag eigenlijk een perfect beeld van hoe het jaar verlopen is: uiterst spannend, zonder duidelijke dominante partij en met titelconcurrenten Verstappen en Hamilton in de schijnwerpers.

In de derde vrije training waren alle ogen wederom op de Nederlander en zijn Britse tegenpool gericht. Het was echter Hamilton die de snelste tijd van de sessie neerzette. Het gat naar zijn titelrivaal was twee tienden en daarmee lijkt het alsof de heren enigszins gelijk aan elkaar zijn, met een licht voordeel voor Hamilton. Ook kende Verstappen weer achtervleugelproblemen in de derde vrije training, laten we hopen dat die voor de kwalificatie in ieder geval opgelost zijn.

De algemene consensus is dat de Mercedes sterker zal zijn dan de Red Bull in Abu Dhabi. Tot 2020 was het Midden-Oosterse circuit altijd al Mercedes-terrein, en alleen een enorme ontwikkelingsslag van Red Bull stond toe dat Verstappen nog langszij kwam in die laatste race. Nu beide teams de ontwikkeling vrijwel volledig stilgelegd hebben, met het oog op het budgetplafond en de ontwikkeling van de 2022-bolide, zal het dit weekend een stuk lastiger worden.

Red Bull en Verstappen mikken op poleposition

Het is aan Red Bull om Verstappen een bolide te bieden waarmee hij voor poleposition kan strijden. Op vrijdag waren ze in de ene training snel en in de andere niet. De verklaring van Red Bull-adviseur Helmut Marko hiervoor was dat men in VT1 voor een kwalificatietrim was gegaan, voor de tweede vrije training werd er gekozen voor een race-afstelling. Hoe verder de afstelling richting de kwalificatie gaat, hoe meer snelheid je in de race inlevert, en vice versa.

In de garage van de Nederlander is het dus zaak om de perfecte balans te vinden tussen die twee afstellingen. Het liefst willen ze Verstappen uiteraard zien starten voor zijn Mercedes-titelconcurrent, maar in de wedstrijd moet hij voldoende snelheid hebben om die eerste plaats ook vast te houden. Eens kijken of ze de derde vrije training weten te gebruiken om die sweet spot te vinden, en daarmee Verstappen voor zondag in een voordelige positie kunnen zetten.

Live F1 14.00u | Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws