Jouw dreamteam bij Viaplay: Wie horen er in de Formule 1-uitzendingen? Formule 1
Formule 1

Jouw dreamteam bij Viaplay: Wie horen er in de Formule 1-uitzendingen?

Jouw dreamteam bij Viaplay: Wie horen er in de Formule 1-uitzendingen?

Vanaf 2022 zijn de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland in handen van Nordic Entertainment Group (NENT, red.), waarbij de sport zal worden uitgezonden op Viaplay. Een nieuwe aanbieder en mogelijk een nieuwe TV-productie betekenen mogelijk ook nieuwe gezichten. Wie zie jij het liefst voor de camera verschijnen? F1Maximaal zet een aantal opties voor je op een rijtje.

We beginnen met misschien wel de belangrijkste positie die gevuld moet worden in het ultieme 'dreamteam' bij Viaplay: de commentaarpositie. Al decennialang is de vertrouwde stem bij de Nederlandse Formule 1-uitzendingen Olav Mol, hoewel we bij Ziggo Sport ook andere stemmen horen, zoals Rick Winkelman (vrije trainingen), Ronald van Dam (o.a. de Formule 2 en 3) en Rene Hoogterp (o.a. de IndyCar Series). Toch zijn zij niet de enige motorsportcommentatoren in Nederland, want ook Frank Weeink is een naam die bij veel fans geliefd is. De commentator verzorgde tot en met 2016 onder andere de Formule 3, IndyCar en DTM op Ziggo Sport, maar is hedendaags te horen bij de MotoGP op Eurosport.

Wie hoor jij het liefst als Formule 1-commentator bij Viaplay?

Presentator: Bekend gezicht of frisse wind?

Ook de functie van Formule 1-presentator is cruciaal voor het gezicht van de nieuwe programma's op Viaplay. Bij Ziggo Sport is dat al jaren Rob Kamphues, die vaak met veel frivoliteit maar vooral ook kennis van de sporthistorie de boel bij elkaar praat. Toch zou NENT ook naar andere opties kunnen kijken voor de 'frontman' van Viaplay. Zo is Jack van Gelder een gerenommeerd sportpresentator en staat hij niet meer onder contract bij Ziggo. Van Gelder verving tevens eens Kamphues toen de laatstgenoemde presentator afwezig was. Een andere voormalig vervanger van Kamphues is Bas van Veenendaal, een bekende naam bij Ziggo Sport die veelal de voetbalprogramma's presenteert. Bovendien zou Robert Doornbos met zijn charmes ook kunnen fungeren als presentator, alhoewel de voormalig Formule 1-coureur de steevaste analist van dienst is. Tot slot is ook Allard Kalff bekend met het presenteren van motorsportuitzendingen, zo doet hij dat momenteel bij RTL GP.

Ook zou NENT voor een nieuwe, 'frisse' naam kunnen gaan voor de presentator van de Formule 1-programma's. Een naam die op social media veel genoemd wordt is Humberto Tan. De Nederlandse presentator heeft bewezen een uitstekend gespreksleider te kunnen zijn en bovendien was hij presentator en dagvoorzitter bij enkele sponsorevenementen van Max Verstappen. Tan is dus zeker geen leek wat betreft de Formule 1 en zou niet misstaan als presentator bij Viaplay.

Wie kies jij als presentator voor de Formule 1-programma's op Viaplay?

Analist: Wie heeft de meeste kennis in huis?

Net als bij Ziggo Sport zullen er bij Viaplay ongetwijfeld analisten aanwezig zijn in de voor- en nabeschouwingen van de kwalificatie en de race om hun oordeel te vellen over het raceweekend. Bij Ziggo wordt er dikwijls gerouleerd met analytici, al is Doornbos vaak een vaste klant aan de tafel van Kamphues. Ook Tom Coronel is vaak van de partij bij Ziggo, net als zijn broer Tim. Daarnaast is ook voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde te gast om zijn analyse te verzorgen.

Naast de terugkerende gezichten bij Ziggo Sport zijn er nog een hoop andere namen te noemen die kunnen fungeren als analist. Zo zijn er een hoop legendarische namen als Jan Lammers, Michael Bleekemolen en Arie Luyendyk die hun kennis ter tafel kunnen brengen. Ook weten we van Ho-Ping Tun, Renger van der Zande en Christijan Albers allebei tourwagencoureurs, dat zij vaak met een goede en scherpe analyse komen aanzetten.

Wie is jouw favoriete Formule 1-analist voor de uitzendingen bij Viaplay?

Pitreporter: Wie verzorgt de interviews vanuit 'het vierkantje'?

Ook de pitreporter mag niet ontbreken in het nieuwe Viaplay-team, want interviews, updates en verhalen uit de paddock maken de Formule 1-uitzendingen compleet. Momenteel verzorgt Jack Plooij bij Ziggo Sport de interviews in het welbekende 'vierkantje', maar het is nog niet zeker dat de vedette in de pitstraat dit ook vanaf volgend jaar zal doen. Rick Winkelman vulde zijn functie eerder dit jaar na een positieve coronatest van Plooij in, maar wellicht zijn enkele namen die hierboven al zijn genoemd wel geschikt voor de rol op locatie. Een andere naam die veelal genoemd wordt is die van Allard Kalff: de huidige RTL GP-presentator is doorgaans ook pitreporter bij de 24 Uur van Le Mans.

Wie is jouw favoriete pitreporter voor Viaplay vanaf 2022?

Zie jij graag iets anders in de Nederlandse Formule 1-uitzendingen, zoals bijvoorbeeld een presentatieduo, of een duo in de commentaarspositie? Praat mee in de reacties onder dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws