Update III | 'Geruchten over vertrek Mekies achterhaald, Fransman blijft Ferrari trouw' Formule 1
Formule 1

Update III | 'Geruchten over vertrek Mekies achterhaald, Fransman blijft Ferrari trouw'

Update III | 'Geruchten over vertrek Mekies achterhaald, Fransman blijft Ferrari trouw'

Frédéric Vasseur is in een chaotische situatie beland bij Ferrari. Meerdere contracten lopen aan het einde van het jaar af en dat betekent waarschijnlijk dat de Italiaanse renstal veel werknemers zal gaan verliezen. Onder andere Laurent Mekies is op weg naar de uitgang nu hij een overstap naar het Formula One Management (FOM) wil forceren. De relatie tussen Vasseur en CEO Benedetto Vigna staat ook al sinds het begin onder hoogspanning.

Vasseur heeft in zijn korte tijd bij het team van Ferrari al enkele veranderingen doorgebracht. Dit jaar lijken er nog meer noodgedwongen aanpassingen bij te gaan komen. 'Verschillende contracten zullen snel aflopen, waaronder dat van Enrico Cardile, die fungeert als technisch directeur', weet Corriere della Sera. 'Niemand zit met een gerust hart op zijn plek. Door de gardening leave zijn de ontslagen ook vrijwel zeker. Misschien keert Simone Resta dan nog wel terug van Haas.'

Ook Mekies lijkt niet heel lang meer werkzaam te blijven bij het team van Ferrari. De Fransman heeft een andere rol onder Vasseur waarbij hij minder vrijheden en verantwoordelijkheden heeft dan onder het bewind van Mattia Binotto. Mekies heeft dan ook een aanbod gekregen van Stefano Domenicali om over te stappen naar het FOM. 'Vasseur heeft zijn vetorecht ingezet en nu is er al een tijdje een impasse.' Zelf zou Mekies al wel een overeenstemming hebben bereikt met het FOM, maar voorlopig moet hij blijven.

'Vasseur tegengehouden door leiding Ferrari'

Dat het nog niet helemaal lekker loopt bij Ferrari, blijkt ook uit de relatie tussen Vasseur en CEO Vigna. De teambaas is niet blij met de beperkingen die zijn baan momenteel heeft. 'Vasseur wilde een nieuwe sponsor aantrekken, maar hij werd tegengehouden door de leiding bij Ferrari.' Hierdoor zijn er al enige spanningen ontstaan tussen beide partijen. 'Vasseur besloot naar de testdagen te vliegen met goede vriend Toto Wolff', aldus de Italiaanse krant.

Update 13:57u (13/03) | 'Mekies heeft ook aanbiedingen van Alpine en de FIA op zak'

De positie van Laurent Mekies binnen Ferrari lijkt steeds meer onhoudbaar te worden. Eerder werd al gemeld dat de racedirecteur een aanbieding heeft gekregen van het Formula One Management (FOM), maar volgens Formul1a.uno zijn er nog meer aanbiedingen voor de Fransman. Zo lonken de FIA, waar Mekies al eerder werkzaam voor was, en Alpine naar zijn diensten.

Het is momenteel een puinhoop binnen het team van Ferrari. David Sanchez heeft al afscheid genomen van het team en ook Mekies lijkt een vertrek te willen forceren. Dit is voorlopig tegengehouden door teambaas Frédéric Vasseur, maar het is de vraag hoe lang hij dit vol kan houden. 'De Fransman heeft aanbiedingen van de FIA, Liberty Media en Alpine, maar het is lastig om zijn contract te verscheuren', schrijft Formul1a.uno. 'De ontevredenheid bij Mekies komt door de aanwezigheid van Benedetto Vigna.'

Update II 20:53u (13/03) | 'Tondi vervangt hoofdingenieur en krijgt hulp van voormalig Red Bull-personeel, Mekies blijft'

De chaos bij Ferrari lijkt met de uren erger te worden, de Italiaanse tak van Motorsport.com weet namelijk te melden dat Diego Tondi, hoofd aerodynamica van Ferrari, de rol van de onlangs opgestapte hoofdingenieur op zich gaat nemen. Daarbij krijgt hij hulp van twee voormalig Red Bull Racing-medewerkers. Laurent Mekies blijft toch trouw aan zijn contract bij Ferrari, ondanks de aanbiedingen van Alpine en de FIA.

De interne chaos van Ferrari zet zich voort. Na de Grand Prix van Bahrein maakte David Sanchez bekend dat hij afscheid nam van Ferrari. Inmiddels is Iñaki Rueda ook al vervangen aan de pitmuur en heeft Mekies meerdere aanbiedingen gekregen om ergens anders in dienst te treden. De Fransman blijft volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com bij het team uit Maranello. Enrico Gualtieri, de motorchef, blijft ook in zijn functie. Hoe dan ook zal er nog wel wat veranderen. 'Tondi, hoofd aerodynamica van de Scuderia, zal de plek van Sanchez in gaan nemen, en daarbij zal hij hulp krijgen van twee voormalige engineers van Red Bull', schrijft het Italiaanse medium. Daarmee komt er dus weer een vacature open te staan bij Ferrari.

Update III 8:20u (15/03) | 'Geruchten over vertrek Mekies achterhaald, Fransman blijft Ferrari trouw'

Laurent Mekies blijft, zoals eerder gemeld, trouw aan Ferrari. De racedirecteur van het team heeft aanbiedingen op zak van Alpine, de FOM en de FIA, maar deze heeft hij afgeslagen. Daar moet wel bij worden gezegd dat die aanbiedingen van vorig jaar zijn, zo meldt De Telegraaf woensdagochtend.

Eerder kwam al naar buiten dat de Franse topman meerdere aanbiedingen uit de Formule 1-wereld op zak heeft. Deze zijn echter achterhaald, aangezien deze niet meer actueel zijn. Het zijn aanbiedingen die Mekies vorig jaar gedaan werden, maar hij koos destijds er al voor om bij Ferrari te blijven. De racedirecteur overwoog een stap naar het management van de Formule 1, maar deze kwam er uiteindelijk niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws